神豆网

        PETS公共英语
        考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
        您的位置: > PETS公共英语 > 模拟试题 > 2019年下半年公共英语三级考试冲刺模拟题阅读B
        快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
        2019年下半年公共英语三级考试冲刺模拟题阅读B
        来源: 2019/9/19 14:17:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

        www.015316566898.cn

        全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

          公共英语考试-全国英语等级考试由笔试试卷和口试试卷组成。笔试试卷和口试试卷都使用英文指导语。学易网为帮助考生顺利通过考试,特别整理了公共英语考试三级写作备考资料供考生参考,更多备考资料可关注网校公共英语频道或点击网站右下角在线客服咨询!祝各位考生顺利通过考试!所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

          阅读理解:
          John Lubbock,a British member of the Parliament,led to the first law to safeguard Britain's heritage—the Ancient Monuments Bill.How did it happen?
          By the late 1800s more and more people were visiting Stonehenge for a day out.Now a World Heritage Site owned by the Crown,it was,at the time,privately owned and neglected.
          But the visitors left behind rubbish and leftover food.It encouraged rats that made holes at the stones’foundations,weakening them.One of the upright stones had already fallen over and one had broken in two.They also chipped pieces off the stones for souvenirs and carved pictures into them,says architectural critic Jonathan Glancey.
          It was the same for other pre-historic remains,which were disappearing fast.Threats also included farmers and landowners as the ancient stones got in the way of working on the fields and were a free source of building materials.
          Shocked and angry,Lubbock took up the fight.When he heard Britain’s largest ancient stone circle at Avebury in Wiltshire was up for sale in 1871 he persuaded its owners to sell it to him and the stone circle was saved.
          “Lubbock aroused national attention for ancient monuments,"says Glancey.“At the time places like Stonehenge were just seen as a collection of stones,ancient sites to get building materials.”
          “Lubbock knew they were the roots of British identity.He did for heritage what Darwin did for natural history.”
          But Lubbock couldn’t buy every threatened site.He knew laws were needed and tabled the Ancient Monuments Bill.It proposed government powers to take any pre-historic site under threat away from uncaring owners,a radical idea at the time.
          For eight years he tried and failed to get the bill through parliament.Finally,in 1882,it was voted into law.It had,however,been watered down;people had to willingly give their ancient monuments to the government.But what it did do was plant the idea that the state could preserve Britain's heritage better than private owners.
          Pressure started to be put on the owners of sites like Stonehenge to take better care of them.
          1、This text is mainly about _____.
          A.a famous British Parliament member
          B.the value of ancient heritages in the UK
          C.the history and protection of Stonehenge
          D.the origin of the Ancient Monuments Bill
          参考答案:D
          参考解析:根据第一段最后一句,How did it happen?
          2、According to the text,Stonehenge in the late 18(K)s was _____.
          A.a royal property
          B.utterly neglected
          C.legally protected
          D.a public property
          参考答案:B
          参考解析:根据第二段最后一句it was,at the time,privately owned and neglected.
          3、One stone in Stonehenge fell over because _____.
          A.rats weakened its foundation
          B.farmers cut it to build houses
          C.visitors carved pictures into it
          D.visitors chipped pieces off it
          参考答案:A
          参考解析:根据第三段第二句,It encouraged rats that made holes at the stones’foundations,weakening them.
          4、Lubbock proposed a bill to _____.
          A.push people to learn history
          B.ensure government function
          C.enforce ancient site protection
          D.push visitors to behave properly
          参考答案:C
          参考解析:根据第八段第二句,He knew laws were needed and tabled the Ancient Monuments Bill.
          5、When the bill was voted into law in 1882,it had been made less _____.
          A.severe
          B.biased
          C.implicit
          D.complex
          参考答案:A
          参考解析:根据第九段,He knew laws were needed and tabled the Ancient Monuments Bill.

        我猜这些文章对您也有帮助
        PETS公共英语网络课程
        分享到:

        PETS公共英语考试导航
        用户名:
        密 码:
        保留登录信息
        考试指南
        高清教程
        相关推荐



        神豆网原创 | 神豆网平台 |